Gå til innholdet

SNÅL frukt & grønt er sunt og godt til en lavere pris, samtidig som vi utnytter jordas ressurser bedre.

Toppbanner_Snål_ny

SNÅL Frukt & grønt hos Bunnpris

Bunnpris går i disse dager ut med et pilotprosjekt i åtte butikker i Trondheim der vi lar våre kunder velge frukt og grønt som vanligvis kasseres før det kommer i butikk. Vi har kalt konseptet SNÅL Frukt & grønt.
Hvorfor gjør vi dette?

Økt internasjonalt fokus på matsvinn og matansvarlighet inspirerte noen av våre kjøpmenn til å ta frukt og grønnsaker som vanligvis kasseres inn i butikkene igjen. Mye av skylden for matsvinnet blir lagt på forbrukerne, men i Bunnpris mener vi at produsenter og dagligvarebransjen også må ta sitt ansvar. Derfor har vi valgt å synliggjøre problemstillingen i stedet for å ta inn disse varene som posesalg av lavprisvarer.

Vi tror nemlig at våre kunder er opptatt av å kaste mindre mat og vil ta godt i mot våre nye snålinger. Alle SNÅL Frukt & grønt-varene selges enkeltvis slik at kundene kan plukke akkurat den mengden som de klarer å spise. Like sunne og gode, og mye billigere.

Rune Langlie, som er kjøpmann på Bunnpris Tonstad i Trondheim, er en av ildsjelene våre som er med på prosjektet. Han forteller at han leste om en bonde på Oppdal som i fjor måtte pløye ned et stort parti poteter som var for små til å bli tatt inn i butikk. "På det tidspunktet hadde vi ikke systemer til å ta det inn, men det ga oss en tankevekker", sier Langlie.

SNÅL Frukt & grønt er en invitasjon til våre kunder om et samarbeid for å ta i bruk jordas ressurser på en bedre måte. Da må hele næringskjeden bidra.

Aktuelt

Snål frukt & grønt på Vestlandet

SNÅL Frukt & grønt på Vestlandet!

SNÅL Frukt & grønt har nå også trukket vestover.

Snål frukt & grønt på Sørlandet

SNÅL Frukt & grønt på Sørlandet!

Snålingene har nå funnet veien til vakre Sørlandet!

Snål frukt & grønt i Nord-Norge

SNÅL Frukt & grønt sprer seg nordover

Det som startet som en liten testpilot i Trondheim har i løpet av kort tid spredt…

ØNSK DEG SNÅL FRUKT & GRØNT TIL DIN NÆRBUTIKK

Jeg ønsker meg Snål Frukt & Grønt til Bunnpris: