Utgangspunktet for SNÅL Frukt & grønt var et initiativ fra flere av våre kjøpmenn om å ta inn varer som ikke følger standardmål og tilby dem til en lavere pris for å ta ansvar for en bedre ressursutnyttelse. Her gir vi kundene våre muligheten til å velge varer som ikke følger den standarden som er satt til form og størrelse, og på den måten bidra til bedre ressursbruk – samtidig som man sparer penger.

Dette var noe kjøpmann på Bunnpris & Gourmet Mo, Roy Grytemark, også ville ta del i.
- Når vi så muligheten for å kunne tilby et så unikt produkt, så måtte vi bare gjøre det. Istedenfor å kaste produkter som har god kvalitet, men avvik i form og størrelse, ønsket vi å kunne bidra til økt utnyttelse av kategorien frukt og grønt, sier Grytemark.
- Vi så også at flere av våre kunder ikke hadde behov for økonomipakkede varer fordi det ble for mye for husholdningen og førte til økt matkast. Nå kan kundene kjøpe akkurat det de trenger – billigere, fortsetter Grytemark.

Bunnpris lanserte SNÅL Frukt & grønt på åtte testbutikker i Trondheim 2. februar i år. Siden da har interessen for snålingene vært stor og vi har igjen utvidet med 29 nye SNÅL-avdelinger i Stor-Oslo og nå med Bunnpris & Gourmet Mo i nord. Dette gir en total på over 40 Bunnpris-butikker med SNÅL Frukt & grønt så langt.
- Når vi så hvordan Bunnpris som kjede satte fokus på matansvar med SNÅL Frukt & grønt ønsket vi å bidra til at dette kom lenger nord i landet. Vi er de første på Mo som har noe slikt, og det er vi stolte av, avslutter Grytemark.

Det er ingen tvil om at flere og flere ønsker å ta matansvar og vi er stolte av å kunne bidra til dette. Om du ønsker SNÅL Frukt & grønt hos din nærmeste Bunnpris er det bare å gå inn på bunnpris.no/snalfrukt og registrer ditt ønske. Målet er at alle som vil ha, skal få!