Gå til innholdet
banner_1200x480_topp_koronavirus-henrik-innhold

– Vi tar alle forholdsregler.

Henrik Sand, butikksjef ved Bunnpris Munkegata i Trondheim, tar Koronaepidemien ekstra seriøst i en tid der mange kunder ikke er sikker på hvordan situasjonen er i morgen.
På bakgrunn av utbruddet av koronaviruset har alle våre butikker mottatt strenge krav om hvordan butikkene skal håndteres gjennom situasjon vi er i – både når det gjelder renhold og forebyggende praksis.

ENDA STRAMMERE PÅ RENHOLD
Med et økt fokus på renhold i butikk, kreves det mange ekstra runder for alle medarbeiderne i Munkegata. Håndtak, bankterminal, touchskjermer, handlekurver, panteautomat og dørhåndtak er bare noen av flatene Henrik og teamet har gitt et ekstra tilsyn med den siste tiden.
– Det er overraskende hvor mange flater som faktisk krever ekstra oppmerksomhet i en tid som dette. Ikke bare gjelder er det typisk "kjente" kontaktflater, men vi føler det viktigste er de områdene man aldri tenker over, sier Henrik mens han bytter ut engangshanskene sine, til et mer "sterilt" par.

FOREBYGGENDE TILTAK
Det å bare vaske ekstra på eventuelle kontaktflater og godt brukte områder er dog ikke nok. Henrik er nøye på å kommunisere ovenfor alle besøkende at det finnes mer enn nok engangshansker og antibac-dispensere ved både inngang og i butikken.
– Den første dagen regjeringen begynte å sette strengere krav var det mye fnising og latter rundt dette ekstra tiltaket. Det tok dog ikke mange dager før kunder aktivt begynte å oppsøke både engangshansker og antibac-dispenserne med det samme de kommer inn i butikken. Det har vært en helomvendig i hvor seriøst kundene tar viruset, deler Henrik som er godt fornøyd med å ha vært tidlig ute med forebyggende tiltak.

FJERNING AV KJENTE KONTAKTFLATER
I tillegg til de øvrige tiltakene, er det også kommet nasjonale krav til fjerning av områder, kilder og tilbud hvor bakterier (og kanskje virus) kan sette seg. I dette ligger det noe om å ta bort de flatene kunder aktivt berører.
– Vi har nå fjernet både brødskjæremaskin, salatbar og smågodt. I tillegg har vi begynt å pakke inn brødvarer for å redusere mulige smitteflater. Dette håper vi skal gjøre kundene ekstra trygge på at vi tar sitausjonen seriøst her i Munkegata.