Gå til innholdet
0620 Helstekt_Kalkun_1_jul ©VK Stockimages_web
Helstekt kalkun med smørstekte poteter

Ingredienser

4 personer

1 kalkun (4-5 kg)
1 kg småpoteter
50 g smør
1 liten rødkål
200 g druer
100 valnøtter
100 g tørkede frukter, for eksempel fiken, aprikos og/eller dadler
2 ss olje
1 ss eddik
1 1/2 dl fløte
Ripsgelé
Salt
Pepper

Slik gjør du

Krydre kalkunen med salt og pepper, og ovnsstek på en rist over en langpanne ved 180 °C i tre-fire timer. Hell litt vann i langpannen. Når låret løsner er kjøttet ferdigstekt.

Kok samtidig potetene møre og skrell dem. Varm smør i en stekepanne og stek potetene.

Skjær rødkålen i tynne skiver med ostehøvel eller på en mandolin. Del druene i to og skjær den tørkede frukten i skiver. Bland olje og eddik godt sammen og miks med rødkål, druer, nøtter og tørket frukt. Krydre med salt og pepper.

Sil stekesjyen fra langpannen over i en kjele, hell i fløten og gi et oppkok. La småkoke i noen minutter, og smak til med ripsgelé, salt og pepper.

Andre oppskrifter

3001 Appelsin_Is_1 ©VK Stockimages_web
Appelsinsalat med is
3002 Grapefrukt_3 ©VK Stockimages_web
Lun grapefrukt med honning
3003 Ananas_fruktsalat_1 ©VK Stockimages_web
Fruktsalat med ristet kokos og lime
3024 Julekonfekt_Mozart-kuler_1 ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Mozart-kuler
Lemoncurd
Lemon curd
3021 Julekonfekt_Sjokoladefudge ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Sjokoladefudge
3023 Julekonfekt_Karamell ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Myk karamell
3014 Riskrem_5_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Riskrem med kirsebærsaus
0280 Lutefisk_4_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Lutefisk med bacon og ertestuing
0870 Pinnekjøtt_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Pinnekjøtt med kålrotstappe
0901 Risengrynsgrøt_spekemat_1_jul ©VK Stockimages_web
Risengrynsgrøt med kanelsukker og skinke
0904 Julewrap_pølse_2 ©Nadin Martinuzzi_web
Julewrap
0370 Ribbetallerken_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Ribbe med rødkål og sjysaus
0903 Adventsfrittata_2_jul ©Nadin Martinuzzi_web
Adventsfrittata
0802 Pinnekjøttlapskaus ©Nadin Martinuzzi_web
Pinnekjøttlapskaus
0620 Helstekt_Kalkun_1_jul ©VK Stockimages_web
Helstekt kalkun med smørstekte poteter
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Eplegløgg
4003 Eggnog_jul ©YayImages_web
Eggnog
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Gløgg
3020 Julekonfekt_Biscotti ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Biscotti
3013 Lussekatter ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Lussekatter
3005 Vaniljeis_espresso_2 ©VK Stockimages_web
Vaniljeis med espresso
3004 Karamellpudding ©Rolf-Ørjan_Høgset_web
Karamellpudding
0511 Julegryte_1 ©VK Stockimages_web
Julegryte med rødvin og tørket frukt
ribbe-2
Tre nydelige måter å tilberede juleribbe!