Gå til innholdet
0511 Julegryte_1 ©VK Stockimages_web
Julegryte med rødvin og tørket frukt

Ingredienser

2 personer

350 g kjøttdeig
300 g poteter
1 løk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
Olje til steking
1 dl rødvin eller buljong
1-2 dl buljong
50 g tørket frukt, for eksempel rosiner eller fiken
100 g kål, hakket
10 mandler, grovhakket
Salt og pepper

Slik gjør du

Del potetene i båter, ha i ildfast form med litt olje, salt og pepper.

Stek i ovn ved 225 °C i ca. 20 min.

Stek løk, hvitløk og kjøttdeig i en panne med litt olje til løken er myk og kjøttet stekt. Ha i rødvin, buljong og tørkede frukter. La småkoke i et kvarter.

Mot slutten av koketiden has kålen i. Krydre med salt og pepper, og pynt med hakkende mandler. Server med stekte poteter.

Andre oppskrifter

3001 Appelsin_Is_1 ©VK Stockimages_web
Appelsinsalat med is
3002 Grapefrukt_3 ©VK Stockimages_web
Lun grapefrukt med honning
3003 Ananas_fruktsalat_1 ©VK Stockimages_web
Fruktsalat med ristet kokos og lime
3024 Julekonfekt_Mozart-kuler_1 ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Mozart-kuler
Lemoncurd
Lemon curd
3021 Julekonfekt_Sjokoladefudge ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Sjokoladefudge
3023 Julekonfekt_Karamell ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Myk karamell
3014 Riskrem_5_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Riskrem med kirsebærsaus
0280 Lutefisk_4_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Lutefisk med bacon og ertestuing
0870 Pinnekjøtt_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Pinnekjøtt med kålrotstappe
0901 Risengrynsgrøt_spekemat_1_jul ©VK Stockimages_web
Risengrynsgrøt med kanelsukker og skinke
0904 Julewrap_pølse_2 ©Nadin Martinuzzi_web
Julewrap
0370 Ribbetallerken_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Ribbe med rødkål og sjysaus
0903 Adventsfrittata_2_jul ©Nadin Martinuzzi_web
Adventsfrittata
0802 Pinnekjøttlapskaus ©Nadin Martinuzzi_web
Pinnekjøttlapskaus
0620 Helstekt_Kalkun_1_jul ©VK Stockimages_web
Helstekt kalkun med smørstekte poteter
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Eplegløgg
4003 Eggnog_jul ©YayImages_web
Eggnog
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Gløgg
3020 Julekonfekt_Biscotti ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Biscotti
3013 Lussekatter ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Lussekatter
3005 Vaniljeis_espresso_2 ©VK Stockimages_web
Vaniljeis med espresso
3004 Karamellpudding ©Rolf-Ørjan_Høgset_web
Karamellpudding
0511 Julegryte_1 ©VK Stockimages_web
Julegryte med rødvin og tørket frukt
Ribbe oppskrift
Tre nydelige måter å tilberede juleribbe!