Gå til innholdet
3013 Lussekatter ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Lussekatter

Ingredienser

Ca. 30 stykker

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
150 g sukker
0,5 ts salt
2 ts kardemomme
1 g safran eller 0,5 ts gurkemeie
Ca. 13 dl hvetemel
1 sammenpisket egg
1 dl rosiner

Slik gjør du

Smelt smør og tilsett melk.

Smuldre gjær i en bakebolle og rør ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Hvis du bruker tørrgjær blandes denne i melet. Bland i resten av væsken.

Rør i sukker, salt, kardemomme, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er doblet i størrelse.

Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i mindre deler og trill dem til lange, fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter, form til lussekatter og legg på bakepapirkledd stekeplate.

Hev under plast på et lunt sted i minst 15 min.

Pensle med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5-8 min til de blir gylne.

Avkjøl litt på rist før servering. De smaker aller best lunkne.

Andre oppskrifter

3001 Appelsin_Is_1 ©VK Stockimages_web
Appelsinsalat med is
3002 Grapefrukt_3 ©VK Stockimages_web
Lun grapefrukt med honning
3003 Ananas_fruktsalat_1 ©VK Stockimages_web
Fruktsalat med ristet kokos og lime
3024 Julekonfekt_Mozart-kuler_1 ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Mozart-kuler
Lemoncurd
Lemon curd
3021 Julekonfekt_Sjokoladefudge ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Sjokoladefudge
3023 Julekonfekt_Karamell ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Myk karamell
3014 Riskrem_5_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Riskrem med kirsebærsaus
0280 Lutefisk_4_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Lutefisk med bacon og ertestuing
0870 Pinnekjøtt_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Pinnekjøtt med kålrotstappe
0901 Risengrynsgrøt_spekemat_1_jul ©VK Stockimages_web
Risengrynsgrøt med kanelsukker og skinke
0904 Julewrap_pølse_2 ©Nadin Martinuzzi_web
Julewrap
0370 Ribbetallerken_3_jul ©Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold_web
Ribbe med rødkål og sjysaus
0903 Adventsfrittata_2_jul ©Nadin Martinuzzi_web
Adventsfrittata
0802 Pinnekjøttlapskaus ©Nadin Martinuzzi_web
Pinnekjøttlapskaus
0620 Helstekt_Kalkun_1_jul ©VK Stockimages_web
Helstekt kalkun med smørstekte poteter
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Eplegløgg
4003 Eggnog_jul ©YayImages_web
Eggnog
4001 Gløgg_2_jul ©VK Stockimages_web
Gløgg
3020 Julekonfekt_Biscotti ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Biscotti
3013 Lussekatter ©Madeleine M. Karlstrøm_web
Lussekatter
3005 Vaniljeis_espresso_2 ©VK Stockimages_web
Vaniljeis med espresso
3004 Karamellpudding ©Rolf-Ørjan_Høgset_web
Karamellpudding
0511 Julegryte_1 ©VK Stockimages_web
Julegryte med rødvin og tørket frukt
ribbe-2
Tre nydelige måter å tilberede juleribbe!