Gå til innholdet
Ribbe oppskrift med sjysaus og rødkål
Julemiddag - ribbe med sjysaus og rødkål

Ingredienser

6 personer

Ribbe:
2 kg tynnribbe
3 ts salt
2 ts pepper
Ca. 2 dl vann

Rødkål:
800 g rødkål, finstrimlet
2 epler uten skall og kjerne, revet
3 dl grønnsakskraft
4 ss balsamicoeddik
1 ss brunt sukker
1 ts salt

Sjysaus:
Stekesjy fra ribben
1 dl vann
4 ss smør
3 ss mel
Salt og pepper
Evt. litt sukker

Slik gjør du

Ribbe tilberedning:

Snitt ruter i det øverste laget av svoren med en skarp kniv. Gni inn ribben med salt og pepper, legg den med svoren ned i en langpanne, dekk pannen med folie og la den stå i kjøleskapet i 1-3 døgn.

Snu ribben og plasser en dyp tallerken, opp ned, under ribben så den blir litt høyere på midten og fettet kan renne av. Hell i vann i pannen, dekk godt med folie og damp ribben midt i ovnen på 230 °C i 45 minutter så svoren blåser seg opp.

Fjern folien, senk temperaturen til 200 °C og stek videre i ca. 1,5 time. Om svoren ikke blir sprø kan du bruke ovnens grillinnstilling, men pass på så den ikke svir seg.

La ribben hvile i 20 minutter og server med kokte poteter, rødkål og sjysaus.

Rødkål oppskrift:
Ha ingrediensene i en gryte, kok opp og la kålen småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt, sukker og/eller eddik.

Sjysaus oppskrift:
Kok ut ribbepannen med vannet, skrap godt i bunnen og sil av ribbesjyen.

Smelt smør i en gryte, tilsett mel og la det brunes under omrøring.

Rør inn ribbesjy og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Ønsker du en tynnere sjy, kan du tilsette litt ekstra kraft.

Andre oppskrifter

Appelsindessert oppskrift - appelsinsalat
Appelsinsalat med is - enkel appelsindessert
Dessert til jul - lun grapefrukt med honning
Lun grapefrukt med honning
fruktsalat oppskrift med kokos og lime
Fruktsalat med ristet kokos og lime
Julekonfekt Mozartkuler - oppskrift
Julekonfekt - mozartkuler
Lemon curd oppskrift
Lemon curd oppskrift
sjokoladefudge oppskrift
Sjokoladefudge oppskrift
Oppskrift på myke karameller
Karamell oppskrift - myke karameller
Riskrem oppskrift med saus av kirsebær
Riskrem med kirsebærsaus
Oppskrift på lutefisk og ertestuing
Lutefisk med bacon og ertestuing
Oppskrift på pinnekjøtt med kålrotstappe
Oppskrift på pinnekjøtt med kålrotstappe
Risengrynsgrøt oppskrift med spekemat
Risengrynsgrøt med kanelsukker og skinke
julewrap med medisterpølse - middagstips jul
Middagstips jul - julewrap
Ribbe oppskrift med sjysaus og rødkål
Julemiddag - ribbe med sjysaus og rødkål
Adventsfrittata - se frittata oppskrift
Frittata oppskrift - adventsfrittata
Lapskaus av pinnekjøttrester
Lapskaus med pinnekjøtt
Helstekt Kalkun - se oppskrift
Kalkun oppskfrift - helstekt med smørstekte poteter
gløgg oppskrift
Julegløgg av epler
Eggnog oppskrift - hjemmelaget eggelikør
Eggnog oppskrift - hjemmelaget eggelikør
gløgg oppskrift
Gløgg oppskrift
Enkel biscotti oppskrift
Biscotti oppskrift
Julebakst - lussekatter til Luciadagen
Julebakst - lussekatter oppskrift
Juledessert - vaniljeis med espresso
Vaniljeis med espresso
Karamellpudding oppskrift
Karamellpudding oppskrift
Julegryte med rødvin - perfekt middag i julen
Julegryte med rødvin og tørket frukt
Ribbe oppskrift
Tre nydelige måter å tilberede juleribbe!