Hos Bunnpris jobber vi kontinuerlig med forbedring av våre egne merkevarer Bunnpris og Kløver. Innen utgangen av mars 2015 ble de fleste tørrvarene fra merkene Bunnpris og Kløver relanseres uten palmeolje og med saltreduksjon. Tex-mex-serien er flere av mange produkter som har kommet i ny og forbedret utgave.

Saltinntak dobbelt av det anbefalte
Nordmenn spiser ca. 10 g salt pr. dag – det dobbelte av anbefalt inntak på 5 g salt pr. dag, ifølge Helsedirektoratet. Et høyt inntak av salt fører til økte helseskader. Her er det i hovedsak høyt blodtrykk, samt hjerte- og karsykdommer, som er den største trusselen, uttaler Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, på deres nettsider.

Palmeoljen truer helsa
Ifølge Regnskogfondet hugges det årlig ned store områder med regnskog for å plante oljepalmer som gir den palmeoljen som i dag finnes i mange produkter i butikkhyllene. Palmeoljen er en tyktflytende olje som truer menneskehelsen fordi den legger seg rundt hjertet og blodårene som kan gi økt risiko for hjerte- og karsykdommer.

Ansvarlig for palmeoljekampanjen i Regnskogfondet, Ane Schjolden, gratulerer Bunnpris med sine palmeoljefrie egne merkevarer innen mat.
- Det er flott at forbrukerne nå enkelt kan velge varer som de vet ikke inneholder palmeolje.

Ved å fjerne palmeoljen fra sine varer bidrar Bunnpris til en lavere etterspørsel etter palmeolje. Dette mener Regnskogfondet er bra fordi det vil bremse behovet for nye oljepalmeplantasjer og dermed minske presset på regnskogen.
- Etter at norske forbrukere begynte å engasjere seg i palmeolje har omtrent 70 prosent blitt fjernet fra norske matvarer. Nå ønsker vi at butikker og produsenter jobber videre for å redusere palmeoljeinnholdet også i andre produkter, avslutter Schjolden.

Palmeoljen – også en klimatrussel
Men palmeoljen er ikke bare et helseproblem. Nedhuggingen av regnskog til fordel for oljepalmeplantasjer er en trussel for verdensklimaet fordi regnskogene lagrer store mengder CO2, noe oljepalmene ikke gjør. I tillegg er nedhuggingen en trussel mot urfolk og det biologiske mangfoldet, ifølge Regnskogfondet sine nettsider.