I januar 2015 ble SNÅL Frukt & grønt lansert som et pilotprosjekt i Trondheim. Målet med prosjektet var å teste hvordan vi som dagligvarekjede i større grad kan ta ansvar for å begrense matsvinn. Ett år og over 50 butikker senere har vi, sammen med våre kunder, reddet ca. 152 tonn frukt og grønnsaker fra å gå i søpla. Det kjennes som en liten seier.

Takk til kundene våre. Takk til alle dere som gikk forbi kassene med SNÅL Frukt & grønt og valgte å putte dem i handlekurven. Takk for at dere stoppet opp, var nysgjerrige og turte å smake. Takk for det enorme engasjementet dere har vist og for at dere utfordret holdningene vi vanligvis har til hvordan mat skal se ut.

Takk til våre kjøpmenn. Takk for at dere så denne muligheten. Takk for at dere engasjerte dere og fikk med resten av kjeden. Takk til alle dere andre som fulgte opp og som i løpet av året har vist et driv og engasjement for å få SNÅL Frukt & grønt til deres butikker. Deres jobb har påvirket hele organisasjonen i en positiv retning og vi hadde ikke klart det uten dere.

Takk til produsentene våre. Takk for et fantastisk samarbeid i gjennom året som har gått, og for at dere er proaktive og utfordrer oss til å utvikle smarte konsepter sammen med dere. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Helt til slutt. Alle kan bidra til å kaste mindre mat. Og viktigst av alt er at alle monner drar. SNÅL Frukt & grønt er et synlig bevis på at tette og gode relasjoner mellom dagligvare og produsent kan bidra til lønnsomhet for hele verdikjeden - og til mindre matsvinn. Sammen kan vi fortsette utviklingen av smarte konsepter som kommer både kundene våre og miljøet til gode.

Vi ønsker dere alle et smart 2016.