Gå til innholdet
istock-950346936_small

Sommerlykke på grillen – enkle pølsetoppinger og pølsebrød

Du trenger ikke være mesterkokk for å trylle frem de lekreste rettene på grillen i sommer. Med enkle grep kan du løfte selv det enkleste grillmåltidet, som for eksempel grillede pølser, flere hakk opp på smaksstigen.

Mange forbinder pølser kun med sennep, ketchup og sprøstekt løk. Det er godt det også, men det er ikke så mye som skal til før måltidet blir noe helt annet. Har du for eksempel prøvd brie til grillpølser? det smaker utrolig godt til både chorizopølser og andre smakspølser som for eksempel siliana eller stjernebacon. Det samme gjør syltet rødløk.

Slik griller du med perfekt resultat.

Enkle pølsetoppinger

Syltet rødløk får du kjøpt ferdig hos oss, men du kan også enkelt lage den selv en times tid i forveien. Alt du trenger er en rødløk som du skjærer i tynne skiver, litt salt og pepper, samt 2 ss eplecidereddik, 1 ss presset lime. Putt alle ingrediensene i en liten bolle, eller for eksempel i et syltetøyglass, og hell på vann til det bare såvidt dekker. La det stå å godgjøre seg i en times tid, så er den klar. Syltet rødløk holder seg godt i kjøleskapet, så du kan med fordel lage en større porsjon.

Chilimayo og tomatsalsa

For å sette en ekstra piff på pølsene kan du lage en veldig enkel chilimayo ved å smake til majones med sambal oelek, eller annen chilipasta. Det hele kan du toppe med en deilig og frisk tomatsalsa.

Du trenger solmodne og kjøttfulle tomater, som du hakker i små biter. det samme gjør du med en rødløk, 1 fedd hvitløk og en rød eller grønn chili. Bland dette sammen med 2 ss limesaft,litt salt og litt sukker, og rør inn finhakket koriander. Er du ikke så glad i koriander, kan du bruke bladpersille i stedet.

Denne enkle tomatsalsaen smaker himmelsk til alle slags pølser.

Hjemmebakt pølsebrød

Pølsemåltidet får et ekstra løft hvis du imponerer med hjemmebakte pølsebrød. Det er gjort på en halvtime, pluss tid til heving. Her har du en enkel oppskrift for 12 porsjoner:

  • 3 dl melk
  • 0,5 stk gjær
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 250 g hvetemel
  • sesamfrø

Først varmer du melken lunken og smuldrer gjær i en bakebolle. Tilsett litt og litt av den lunkne melken og rør ut gjæren før du tilsetter sukker salt og olje. Bland alt sammen med sammalt mel og hvetemel. Elt deigen til den blir smidig og ikke fester seg til bollen. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Så elter du deigen og triller den til en jevn pølse, som du så deler i passende biter. Legg de på en stekeplate med bakepapir, legg et kjøkkenhåndkle over og la de heve til de dobler størrelsen.

Pensle med vann og dryss på sesamfrø før du steker pølsebrødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lysebrune. Avkjøl brødene på rist. Du kan også bruke den samme oppskriften til å lage hamburgerbrød.

Vi håper du finner sommerlykken på grillen i sommer.